Wij hebben vrijwilligers nodig!

Wij hebben vrijwilligers nodig!

Werken bij het BuurTerras

buurterras vrijwiliigers

Werken bij Het BuurTerras

Eenzaamheid en sociale isolatie, helaas dit is in allerlei lagen van de maatschappij aanwezig. Het BuurTerras wilt hier een positieve draai aan geven. Ons doel is om saamhorigheid en sociale verbinding onder de wijkbewoners te brengen. Door elkaar te ontmoeten in een sfeer waarbij men zich snel thuisvoelt. 

Hoe maken wij dat thuisgevoel?

Het BuurTerras is elke doordeweekse dag vanaf 9.30 uur open. Gasten kunnen dan gewoon binnenlopen voor een kopje koffie. In de middag zijn wij open voor een gezellig samenzijn met buren of vrienden. Vrijwilligers organiseren bijna dagelijks activiteiten waar iedereen blij van wordt. Variërend van lekker creatief bezig zijn tot denksport. Maar ook actief bewegen vinden wij belangrijk. Ons kookteam bereidt warme maaltijden bestemd voor alle wijkbewoners. De ‘Open Eettafel’ is inmiddels een begrip in de buurt. 

In de loop van de tijd zijn er bovendien diverse clubjes ontstaan, zoals een biljartvereniging, een bridgeclub en een kaartgroep waarbij wijkbewoners met en tegen elkaar hun competities spelen.

Vrijwilligers gevraagd

Het team van Het BuurTerras bestaat uit  een groep enthousiaste vrijwilligers. Dagelijks zetten zij zich met hart en ziel in tijdens de activiteiten. Helaas is op dit moment de groep nog klein om alles in goede banen te kunnen leiden. Wij hebben dus flink wat helpende handjes nodig. Het BuurTerras er voor iedereen, ongeacht leeftijd of achtergrond. Dus ook jij, als nieuwe vrijwilliger, bent van harte welkom. 

Wie ben jij?

Dat is de vraag die wij dagelijks vragen aan onze gasten. Wie ben jij en waarin kunnen wij elkaar ontmoeten? 

Als medewerker laat jij jouw hart spreken en stel jij je makkelijk open voor je medemens. Jij hebt genoeg gespreksstof en sociaal als je bent heb je ook een luisterend oor voor de bezoekers.  

Wanneer er zich praktische problemen voordoen, steek jij gelijk de handen uit de mouwen om met jouw flexibele geest een passende oplossing te bieden. Want zo ben jij nou eenmaal. Problemen zijn voor jou uitdagingen.

Keuze genoeg, kies dus wat jij leuk vindt

Gastvrouw of gastheer

Heb jij enige ervaring met horeca werkzaamheden? Wordt dan gastvrouw of gastheer van onze sfeervolle BuurTerras! Je draait voornamelijk bardiensten en bedien je onze gasten van hun consumpties. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor de kassa en neem je onze zogeheten ‘BuurTerras telefoon’ waarbij je de reserveringen voor de maatijden en aanmeldingen voor. de activiteiten. Ook help je mee met de (eind)schoonmaak. 

Wij zoeken gastvrouwen of gastheren voor:

  • de koffie ochtenden, elke ochtend vanaf 10.00 uur,
  • de maandelijkse BuurtBorrel,
  • de speelmomenten van de kaartgroep, de bridgeclub en de biljartvereninging, tijdens de bingo en de spelletjesmiddag.
  • in de middag wanneer gasten Het BuurTerras spontaan komen bezoeken voor een gezellig samenzijn.

Kok bij het Kookteam

Elke keer weet jij jouw gasten wel te verrassen met jouw recepten. Van eenvoudige maaltijden tot spectaculaire driegangenmenu’s. Daarnaast draai je je hand ook niet om door te toveren met bijpassende tafeldecoraties. Elke maaltijd is bij jou weer een feestje aan tafel. 

Herkenbaar? Doe dan mee met ons ‘Kookteam BuurTerras’. Als nieuwbakken kok werk je samen met collega’s in een professionele horeca keuken, dé droom van elke amateurkok. Naast het bereiden van de maaltijd tover jij met gemak het BuurTerras om in het gekozen thema van de maaltijd.

Helpende hand bij de Computergroep

Heeft de computer en de digitale wereld voor jouw geen geheimen meer? Kan jij je kennis en kunde in gewone mensentaal makkelijk overbrengen aan anderen? Meld je dan aan bij de Computergroep.

Elke maandagochtend vanaf 10.00 uur sta jij onze gasten bij door hen te helpen met hun vragen over de digitale wereld.  

Heb jij zelf een idee voor een activiteit, eentje waar wij nog niet aan hebben gedacht? Reageer dan ook zeker en deel jouw plan met ons.

Wij bieden jou

  • Je werkt volgens een werkrooster waarbij onderling ruilen mogelijk is. 
  • Wij houden rekening met jouw (fysieke) mogelijkheden. 
  • Je ontvangt helaas geen onkostenvergoeding.  

Sta je niet ingeroosterd voor een bardienst? Als vrijwilliger ben je wel altijd van harte welkom bij de maandelijkse BuurtBorrel of de dagelijkse koffie ochtenden.  

Let wel, vrijwilligerswerk is onbetaald werk, maar niet vrijblijvend. Sta je ingeroosterd, dan rekenen wij zeker op jou.

Solliciteren

Heb jij interesse in één of meerdere functies? Solliciteer dan gerust. Dit kan telefonisch of stuur je motivatiebrief en cv via de e-mail onder vermelding van sollicitatie vrijwilliger + de gewenste functie(s).

Coördinator BuurTerras

Astrid Langstraat

Telefoonnummer: 06 26764910

E-mail: buurterras@outlook.com

     

Algemene informatie

KvK nummer: 41141084

b.t.w. nummer: 005571261

Bankrekening Het BuurTerras:

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Huisregels

 

Het BuurTerras

Hongerlandsedijk 1108

3201 LZ Spijkenisse

E-mail: buurterras@outlook.com

website: www.buurterras.nl

 

Contact

Telefoon BuurTerras:                        

Coördinator BuurTerras Astrid Langstraat    telefoon: 0626764910

Bij onraad: